Bjuder er på detta recept på sega chokladsmetade kola cake pops, som jag gjorde förra helgen till min kompis babyshower. Snabbt, superenkelt och oförskämt mumsigt! 🙂 Går dessutom att förbereda flera dagar innan och på dagen är det bara att plocka fram dem.
Sega kola cake pops
Röra
150 g smält smör
1,5 dl strösocker
5 dl mixade havregryn
1,5 msk kakao
3 msk O´boypulver
1 msk vaniljsocker
0,5 msk grädde
2 msk kaffe
Dekoration
100 g Marabou mjölkchoklad
50 g Mörk choklad
Gör så här:
Koka kaffe och låt svalna. Mixa havregrynen i matberedare. Rör ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå i kylskåp tills smeten har stelnat, ca. 1,5 h.
Rulla smeten till bollar av valfri storlek. Stick in (t.ex. avskurna grillpinnar) i bollarna. Ställ bollarna i frysen och låt dem vara där tills de har frust till sig.
Smält mjölkchoklad och den mörka choklad över vattenbad (de ska blandas). Ta fram bollarna. Doppa bollarna i chokladen eller ta en pensel och stryk på chokladen för en ojämnare effekt (jag tycker det är extra läckert så!). Ner i frysen igen!
Serveras med fördel frysta eller halvtinade.
Bon appétit!
Ser sjukt gott ut?!!
Tack!! 😀