Eliah fyller 7 år

Min älskade pojke har fyllt 7 år! Dagen startade i lugn och ro med en mysig våffelfrukost. Sen åkte vi iväg med barnen till Bohus fästning där det just hölls ett stormaktskrig mellan Sverige och Danmark! Wow, vilken miljö och vilket skådespel!! Den dagen var ett helt kapitel för sig och jag ska skapa ett annat blogginlägg om det, jag älskar ju historia så det blev mycket filmning och fotning. (Dock tappade jag ett dyrt objektiv i backen när Celina i all sin iver snubblade över en trädrot och ramlade in i kameran..! Vad är oddsen liksom…) Mer om det senare!

Vi hade ett litet minifirande här hemma dagen efter med sång, presenter och cupcakes som tjejerna hade bakat. Jordgubbarna som vi skulle ha på hann försvinna mystiskt under dagens gång, hehe… Vi lyckades bara rädda en till födelsedagsbarnet! 😀

Presenterna bestod av tv-spel, lego, ett par drakar och havsmonstrar, tuschpennor och skrivbordsprylar samt kläder. Nyklippt hann Eliah bli dagen till ära dessutom!

Angeline hade oerhört svårt för att behärska sig när cupcakesen kom på bordet. Hon var så ängslig över att inte få sin beskärda del!

Den fick hon förstås! Här, så fint serverat av pappa med ett litet ljus på.

Eliah hugger in! Chokladmuffins med vitchokladglasyr och jordgubbe, så orimligt gott!! Cupcakes (och donuts) är en obesegrad favorit hos barnen i det här huset, de vill helst ha dem hela tiden och jämt och ständigt, i alla dess tänkbara smaker och former. Eller ja, för att vara helt ärlig så får man nog konstatera att allt som kan bakas och ätas är deras favoriter och det godaste de har ätit. Jag antar att det är min lust för bakverk som har smittat över sig på barnen. Jag och Daniel är dock gärna lite återhållsamma med socker och tillåter bara extra godsaker på helgen.

Oj vilket mäktigt år, Eliah! Nu har du gått ut ettan och ska börja tvåan. Du har blivit en mogen, sansad och ansvarsfull pojke, som kommer hem med läxa nästan varje dag och gör dem duktigt och ytterst sällan med klagomål. Du är lugn, klok, finurlig, lite egen (tycker ibland om att hålla dig för dig själv och “göra din egen grej”) och väldigt väldigt snäll! En omtyckt kamrat i skolan. Och du är så skojig och kramig här hemma! Ofta kommer du fram och säger: “Jag vill vara med dig mamma! Jag vill göra något med dig mamma! Vi har ju knappt hunnit ses idag, mamma!”

Jag är så tacksam över att få vara din mamma!! Du är definitivt min favoritpojke!! :-* Hurra för många fler underbara år tillsammans, Eliah!

Varma sommardagar i Lönneberga

Underbara Angeline!

Mina föräldrar bor i Lönneberga. Bara det, liksom, är ju kul!! 😀 Vi bor dock själva långt ifrån och träffar dom sällan. Men en vecka under sommaren brukar vi hälsa på och bo hos dem, för att umgås med hela storfamiljen, syskon och kusiner. Om alla syskon tajmar sina semestrar och besök samtidigt så blir vi duktigt många! 8 är vi i originalfamiljen och därutöver tillkommer barn och respektive partners, så när vi är alla på plats så blir vi över 20 personer huset. 

Tack och lov så har mamma och pappa ett rymligt hus. Närmast 300 kvadrat tror jag? Plus ett litet hus på trädgården där en liten familj får plats. Så det finns gott om svängrum för alla!

Frukost för hela storfamiljen… Bröd, tonfiskröra, äggröra, grönsaker och längst borta under foliet nygräddade amerikanska pannkakor. Det blir förstås mycket matlagning och stök i köket när vi alla är hemma. Mat för ett helt fotbollslag liksom! Men vi försöker att hjälpas åt att turas om att laga mat och hålla efter köksbestyren.

Eliah & Celina med sin minsta kusin!

Detta besök var första gången som våra barn fick träffa sin nya lilla kusin, på en av mina bröders sida. Det var förstås supermysigt! Eliah och Celina satt gärna långa stunder och pysslade om honom, klappade hans huvud och fnittrade åt varje rap.

Sen åkte vi förstås ofta och badade. Det finns många olika badplatser häromkring, stora och små, rena och skitiga. Helst åker vi till Spillhammarbadet i Mariannelund, som är både stor och fräsch och trevlig.

Här tar vi badning på allvar!

Att bada rätt är förstås en konst. Som ni ser så tar Celina badet på stort allvar och har utrustat sig med extraordinärt säkerhetstänk för en hel eftermiddags plaskdykning och fiskfångeri!

Angeline däremot är en badkruka, som jag. Hon håller sig gärna längst stranden och gnyr hjälplöst om någon plaskar mot henne, precis som jag. 😉 Året innan vägrade hon oftast att ens doppa fötterna, men detta året kom hon ganska långt ut efter ett par halvtimmar ändå! Vid ett tillfälle när jag stod och filmade henne så föll hon framstupa i vattnet och fick en kallsup. Snabb räddning där, men otäckt!

@ziliaving

A perfect morning at my grandparents' house, filled with breakfast, sunshine, and special moments by the beach! 🌞 Our youngest baby girl had a lovely swim, and even with a little scary twist, she’s doing just fine! 💕 #FamilyTime #GrandparentsHouse #BreakfastInspo #GoodMorning #RiseAndShine #MomLife #CherishedMoments #FamilyBonding #LoveMyFamily #SummerDays #Fyp #DaughterLove #ParentingJourney #GirlMom

♬ originalljud - Zilia Ving - Zilia Ving

Färdigtorkad och trygg på varma land. Min lilla ängel!

Eliahs nya läckra frisyr

Åh, jag tycker att det är så charmigt med långt hår på pojkar! 🙂 Små som stora, faktiskt. (Daniel hade långt hår när vi träffades!) Om man sköter håret rätt förstås.

Eliah har länge protesterat och klagat högljutt varje gång jag klipper honom. Han tycker att det är orättvist att Celina & Angeline aldrig behöver bli klippta när han behöver det, bara för att han är kille, vilket han förstås har alldeles rätt i! Så då kom vi överens om att han skulle få spara ut sitt hår bäst han ville. Det blev dock lite opraktiskt eftersom håret fortfarande var för kort för att sättas upp i hästsvans och istället stod som en kvast kring huvudet och doppades i både soppor och mjölkglas. Varken han eller jag var nöjd med situationen! Så vi modifierade frisyren, med extra cool-faktor dessutom, genom att raka sidorna (eller ja, nästan hela huvudet blev det visst)! Håret var fortfarande för kort för att sättas upp i hästsvans så jag fick hålla det i styr med massor av små snoddar.

Han har haft det så här i ungefär en månad, men sedan så tröttnade han på fixet! Så nu har vi sorgligt nog faktiskt klippt honom kort. Jag hoppas att han kanske kommer att vilja ha längre hår i framtiden igen!

Slut på innehåll

Det finns inga fler sidor att hämta