Midsommar på västra kusten

Vackra midsommarafton firade vi på västkusten tillsammans med familj och vänner. Först träffades vi hemma hos oss ute på landet och avnjöt en trerätters-brakmiddag i den svala eftermiddagssolen. Sill, sallad och olika matpajer med lax och grönsaker i. Sedan tog jag farväl av Daniel och barnen och lämnade tillsammans med mina vänner för att spendera resten av helgen vid havet på västkusten. Daniel och barnen åkte till hans föräldrar och stannade där över helgen.

Vi packade matsäck på Midsommardagen och åkte båt ut till en ö, där vi ägnade hela dagen åt att sola och bada. Underbart!! Jag fotade inte så mycket. Jag har inte fotat mycket alls de senaste två åren, då min kamera är lite trasig (fokuset fungerar inte som det ska) och jag väntar på att samla ihop till en nyare dyrare bättre. Men jag filmade några sekunder med mobilen och lade ut på TikTok. (Vad du nu ska vara bra för.. det vet jag inte haha… Känns bra att lämna lite minnen efter mig bara.)

@ziliaving

"Celebrating Midsommar – Sweden's magical holiday that welcomes summer with flowers, friends, and endless sunshine 🌸🇸🇪 Spent the day by the sea on the stunning Swedish west coast. Pure summer bliss! #Midsommar SwedishCulture #SummerCelebration #IdyllicSweden #SwedishTraditions #ScandinavianLifestyle #CultureLovers #LifeInSweden

♬ originalljud - Zilia Ving - Zilia Ving

Jag badade iofs inte. Jag är en badkruka. Jag ogillar kyla och havet var ganska kallt. Men sola gjorde jag desto mer! 🙂 Och jag satt länge på eftermiddagen högst uppe på klippan och såg båtar köra förbi, och filosoferade över livet. Vilket jag gör mycket. Jag är en övertänkare.

Vad jag faktiskt filosoferade över minns jag inte och säkert kom jag inte fram till några solklara slutsatser, men som introvert har jag stort behov av att bara få vara ute i naturen och hitta min inre ro. Det fick jag denna helg. Jag återhämtade mig och läkte några små skärvor inom mig, tror jag.

Kategori:
Okategoriserade

Eliahs första & andra skolavslutning

Första skolavslutningen som förskoleklasselev

Jag blickar tillbaka på två av de allra mäktigaste stunderna de senaste två åren; Eliahs första och andra skolavslutning. Det hände så hastigt att jag fortfarande nästan inte kan förstå det, men det är förstås dagar som man vill bevara och minnas. Han är ju vårt första barn, så det var extra speciellt att få uppleva att gå på familjens allra första officiella skolavslutning!

Här står hans klass så lydigt uppradade på scen för att framföra en stämningshöjande avslutningssång. (Eliah är pojken med kepsen på främre raden. Den ena pojken.) Det var en mäktig stund för mig som förstagångsmamma och jag hade aldrig hört honom sjunga i grupp förut. Barnrösterna seglade ur tonart (precis som det brukar i barnkör), men sången kom från hjärtat, det var solklart! Jag stod där som ett fån, leende från ena ansiktshalvan till den andra, och tänkte att det är helt sjukt var tiden går…

Tryck på TikTokvideon och lyssna på sången!! 😀 Stabil ändå!!

@ziliaving

Proud parent moment!! 🎉 Eliah just finished his first year of school. Can’t believe how fast time flies! So proud of all he’s achieved this year. 💙 #familylifestyle #proudmom #sweden #scandinavia #kidmilestones #timeflies #ParentingJourney #FirstGrade #swedishlife #swedishlifestyle

♬ originalljud - Zilia Ving - Zilia Ving

Så stolt gick han till skolan den här dagen, i sin nystrukna beiga skjorta med murarkrage (en angenäm detalj!) och hans ursnygga Lab Industries kortbyxor. Och så den välanvända dinosauriekepsen marscherandes på hjässan! (Inte helt vad jag hade föreslagit, men om den kepsens vara eller icke vara är han och jag varmt oeniga. Nu är det ju inte jag som ska känna mig fin den dagen utan han, så om kepsen behövs för att han ska känna sig komplett så får den vara på. Viktigast är att Eliah känner sig peppad!

Här med glass i handen, så nöjd och glad över att äntligen få sommarlov efter ett långt år av slit. Snart 7 år gammal och utgången förskoleklasselev, bravo!

Andra skolavslutningen & nu utgången förstaklassare

Utsikten från vårt vardagsrumfönster denna varma junidag….

Då i princip alla bilder från dessa dagar inkluderar andra föräldrars elever, så får det räcka med denna suddiga mobilbild där de flesta vänder ansiktet bort utom Eliah. Mitt lilla hjärta är här nästan 8 år och har gått ut första klass. Redo för klass två och svårare prövningar!

När jag frågar honom vilka ämnen han gillar mest i skolan så lyfter han fram gympa/sport och kreativa ämnen som roligast, tätt följd av matte. Matte är han så duktig på att han får extra svåra hemläxor. Det förvånar mig förstås inte! Matte-intresset ligger djupt rotat i släkten på min sida (men också Daniels!), då jag har både civilingenjörer, som arbetar med de mest obegripliga uträkningar av allvarlig svårighetsgrad, och fysik- och mattelärare i familjen. I princip hälften av hela min släkt är högt akademiskt matematiskt skolade, så det är rimligt att Eliah har anlag för detsamma. Svenska ger Eliah tummen ner åt, då han tycker att det är kämpigt att få läsningen på plats. Svenskan ska vi få definitivt ordning på detta året.

Nu laddar vi för en stark höst som klass 2 elev! Älskar dig Eliah!!

Slut på innehåll

Det finns inga fler sidor att hämta