Jag lovade i inlägget om hur dopklänningen är sydd att visa våra outfits på Eliahs dop. Temat gick i militärgrönt, hasselnötsbrunt, ivory och linbeiget.
Min klänning är från HM, skorna (som dock ej syns, men som är samma som jag hade till C’s dop) Rose Scent. D’s byxor är från Filippa K, kavajen skräddarsydd från Suitopia, skjortan också skräddarsydd från Tailorstore, Slipsen från Dressman och skorna Vero cuoio, Eden.
För skojighetens skull klippte jag ut oss ur kyrkan och skickade ut oss mitt i naturens vackra lövverk. Mer matchande än så här kan det ju knappast bli! 😉 Det är ju till och med så pass att grenarna i bakgrunden ser ut att vara mitt fluffiga skägg. Men, det bjuder jag på!
DOPTÅRTAN
Givetvis gjorde jag en doptårta i samma färgtema… Vit utanpå och brun och militärgrön inuti. Med smaker som vaniljfrosting, chokladganache med kinapuffar och limemousse med riven äpple.
Mmm… Smakerna gifte sig RIKTIGT bra!! Som praliner i munnen. Vaniljfrostingens sötma, chokladpuffsganachens textur och limemoussens syra gjorde att tårtan inte blev sådär kladdigt chocksöt som jag ofta upplever att tårtor blir. Denna kombination var alldeles lagom syrlig! (Jag delar gärna med mig av recepten om någon efterfrågar dem.)
Jag tyckte att färgerna var läckra tillsammans! (Mindre läckert kan man väl dock säga att den här bilden på en 70% uppäten tårta ser ut. Men på den tiden bemödade jag mig inte så mycket med att ta smakfulla bilder utan det bara var vad det var! 😉 )
(För den som gnuggar sin skalle i stillsam undran över hur jag fick till den mörka, utomordentligt behagliga gröna färgen så kan jag avslöja tricket… Om du vill färga en ljus smet till en dov, mjuk men kraftig färg så ska du kombinera karamellfärgen med kakao! Rött och kakao, grönt och kakao, blått och kakao… det blir alltid mycket vackrare färg med kakao tycker jag.)
Jag har inget foto på tårtan i komplett tillstånd, för det glömde jag visst att ta. Och det var väl också för väl, för utsidan blev inte mycket att hänga i granen. Den var vit och allmänt fantasilös. Men ni ser den lilla dopfunten med två duvor på som är gjorda i sockerpasta! Den tyckte jag blev lite gullig ändå.
Vad har ni för favoritfyllningar i tårtor och hur kombinerar ni dem för att hitta en bra balans mellan smakerna?
Kram, Cristall
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)
/div>
Men wooow vilken vacker dopklänning, riktigt woooow
Taaack <3 😀