Visst är väl ändå inte grillperioden heeeeelt slut än? Låt oss njuta lite till av den behagliga eftersommaren. ?Igår svepte jag ihop en kall sås till grillat som verkligen inte gick av för hackor! Den blev så bra att jag tänkte att jag måste dela den med mig av den till er.
Letar du efter en kall sås som inte bara är tung och gräddig utan faktiskt har lite sprödhet och tuggmotstånd i sig? Då är detta såsen för dig! ? Milt syrlig, sval och tydlig i smaken (stark om man vill ha den så), krämig och med en krispig textur. Gifter sig utomordentligt bra med grillat och enkel att slänga ihop!
Kyld paprikasås med riven äpple och lime
- 4 dl gräddfil (för en “smalare” variant, använd Turkisk Yoghurt)
- 3,5 msk majonäs
- 1/2 hackad rödlök
- 1/2 hackad paprika
- 1 rivet litet äpple
- 1 tsk honung
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk pressad lime eller limejuice
- 1 krm chiliflingor (eller mer!)
- 2 krm basilika
- 2 krm dragon
- 3/4 tsk havssalt
- En nypa citronpeppar
(Vill du ha en mer “stingig” sås så kan du ersätta honungen med 2 tsk sweet chili.)
Gör så här
Receptet är oerhört enkelt! Hacka rödlöken och paprikan. Blanda samman alla ingredienser, inklusive pressad vitlök och riven äpple. Smaksätt med nämnda kryddor eller efter eget behag. Låt dig väl smaka!
Kram, Cristall
(Om DU tycker om detta inlägg eller min blogg så får du gärna gilla, följa på fb/bloglovin och länka vidare. ?)
[…] grillningen. Jag ska strax gå och laga rotfruktsgratäng, steka spenat i vitlök och vispa ihop en krispig kall sås med rikligt med färsk gräslök i. Barnen leker i sandlådan (vilket stundvis innebär att mula […]